Bijna twee jaar geleden maakte Wilhelmus Koppens de overstap van een echt SAP-adviesbureau naar HSO, een van grootste Microsoft partners wereldwijd. In deze blog vertelt Willy wat hem dreef om deze stap te zetten, hoe het bevalt en waarom hij deze overstap van harte kan aanbevelen. We hebben weliswaar geen SAP vacatures bij HSO, maar ben je SAP-consultant en oriënteer je je op een nieuwe uitdaging? Lees dan zeker verder!  

Vacatures voor ervaren SAP consultant?

Willy: “Ik kreeg de kans om bij HSO aan de slag te gaan en de business unit Retail en Distributie verder uit te bouwen. Wat me aansprak bij HSO is het ondernemerschap in de organisatie. Mijn collega’s zijn enorm gedreven om elke dag beter te worden, om continu meer toegevoegde waarde te bieden en om nieuwe en uitdagende klanten en opdrachten binnen te halen. Dat geeft een aanstekelijke dynamiek en dat maakt mijn werk nooit saai of routinematig.

In mijn werk als business consultant vind ik de technologie interessant, maar nog veel leuker vind ik de business vraagstukken waar klanten mee worstelen. Om naast de klant te staan en als partner toegevoegde waarde te kunnen leveren, daar krijg ik energie van.”

Microsoft bedient uitdagend marktsegment

“De markt die HSO en Microsoft bedienen, gaf voor mij de doorslag. Ik merkte dat het segment voor SAP-implementaties eigenlijk steeds kleiner werd. Het systeem is met name geschikt voor de grootste bedrijven en multinationals ter wereld. Prachtig om voor te werken, maar ik vond de markt net daaronder, van bedrijven tussen de 100 miljoen en 1 miljard omzet, eigenlijk veel leuker om voor te werken. Laat dat nou net het segment zijn waar Microsoft met Dynamics 365 de juiste footprint voor heeft en in sneltreinvaart marktaandeel aan het winnen is.

De business vraagstukken in deze bedrijven vind ik ontzettend leuk. Bedrijven die worstelen met groei, met innovatie, met concurrentievraagstukken. In retail spelen bijvoorbeeld vragen op het gebied van omnichannel, customer engagement en AI. Op directieniveau meepraten en adviseren, daarin zit voor mij de uitdaging en de voldoening. Dit miste ik steeds meer bij SAP en bij HSO en Microsoft vind ik dit elke dag.”

Vooroplopen in cloud technologie

“Wat functionaliteit en mogelijkheden betreft is Microsoft absoluut een volwaardige speler geworden in bedrijfsapplicaties. Ik moest me wel een nieuwe taal, die van Dynamics, eigen maken, maar in principe zijn de businessprocessen en variabelen hetzelfde als bij SAP. Dat kan dus heel snel gaan. Wat ik gaaf vind om te zien is dat Microsoft met de cloud en het low code Power Platform echt vooroploopt. Dat ziet SAP ook en Microsoft is zelfs enige tijd geleden een alliantie aangegaan met SAP. Hiermee kan bijvoorbeeld het Power Platform ook op SAP worden aangesloten en kan SAP draaien in de Cloud van Microsoft.”

Als SAP consultant interesse in vacatures bij HSO?

“Veel bedrijven zullen de komende tijd de overstap maken van bijvoorbeeld AX naar Microsoft Dynamics 365. Een traject dat gepaard gaat met boeiende vraagstukken op het gebied van procesoptimalisatie, analytics en customer focus. We hebben weliswaar geen SAP vacatures, maar wel vacatures voor SAP consultants die graag willen werken voor dynamische en ondernemende klanten, waar je het verschil kunt maken met jouw kennis en ervaring. Bij HSO wordt ondernemerschap beloond en werk je met enthousiaste en fijne collega’s. Dat kan ik inmiddels ruimschoots beamen.”

Interesse in onze vacatures? Neem contact op met Maurits van Essen