Nadja, waarvoor kom jij in je werk 5 minuten eerder je bed uit op een werkdag?
“Om te beginnen: voor nieuwe ontdekkingen. Mijn beeld van IT was vooraf heel anders. Ik dacht dat het alleen om techniek ging. Maar het draait om mensen. Zowel hij HSO als bij de klanten. Ik ben benieuwd wat ik nog meer ga leren. En ik kom voor mijn collega’s. Ik verheug me er nu alweer op om even met iedereen bij te praten, voordat de dag begint.”

Waarom ging je werken bij HSO?
“Ik hoorde er al goede verhalen over, en tijdens mijn traineeship merkte ik hoe HSO hun mensen ondersteunt en ze helpt trots te zijn op wat ze doen en bereiken. Bijvoorbeeld tijdens de maandelijkse update, waarin de leiding heel open en duidelijk deelt wat er speelt. We krijgen veel tijd en kans om vragen te stellen. En een buddy; iemand die jou persoonlijk begeleidt. Dat is wel fijn, zo leer je de weg en processen kennen. En die start met 5 weken Masterclass is ook ideaal. Daarin ontdek en verscherp je je soft en hard skills. En je haalt meteen certificaten. Zoals ik al eerder zei, mag ik werken waar en zoals ik wil. We komen wel bij elkaar op een maandelijkste teamdag om verbeteringen en doelen te bespreken. Zo hou je samen focus op je doel: klanttevredenheid.”

Hoe ziet jouw journey bij HSO eruit?
“Ik was hiervoor hypotheekadviseur. Dus mijn eerste stap was: wennen. Ik studeerde Innovation en Entrepreneurship, maar toen ik afgestudeerd was, wist ik nog niet wat ik wilde gaan doen. Ik wilde eerst gaan reizen, maar ja: corona. Nou ben ik altijd al geïnteresseerd geweest in innovatie en in IT, dus daar vond ik de klik met HSO. Tijdens mijn eerste gesprekken over het traineeship bespraken we welke afdeling ik interessant zou vinden. Ik kon kiezen uit finance of CRM en ik koos voor finance. Die keuze kon ik makkelijk en voor mezelf goed onderbouwd maken. Dat was het grote voordeel van de masterclass: je begint breed en je leert voldoende om te ontdekken in welke richting je je wilt gaan ontwikkelen. Als mijn carrière wat meer vorm heeft gekregen, wil ik me gaan verdiepen in Change management. Misschien ga ik dat wel combineren met reizen.”

Wat vertel je over HSO op een feestje?
“Eerst laat ik mensen bijkomen van de verbazing als ze horen dat ik in de IT werk. Maar dan vertel ik hoe fijn ik het vind en hoe flexibel mijn nieuwe werkgever is. Ik kan thuiswerken als ik wil. Sterker nog: ik heb al twee keer vanuit Kroatië gewerkt. Daar woont mijn familie. En in januari ga ik 5 weken in Zuid-Afrika werken. Dat kan bij HSO allemaal gewoon. En daar ben ik zo blij mee.

Ik word continu uitgedaagd. Dat kan soms wat overweldigend zijn, maar leren zwemmen doe je nou eenmaal het best en het snelst in het diepe. De oplossingen voor die vragen mag je in je eigen tempo bedenken. Niemand kijkt je op de vingers. Ze vertrouwen je. Van collega tot leidinggevende. En je kunt heel open over alles praten. Zelfs je privézaken zijn hier veilig. Dat vind ik een enorme bonus.”

Wat kan HSO nog verbeteren?
“De werkdruk is best pittig, vooral als je dat nog niet gewend bent. En dan merk je dat je toch best nog wat meer begeleiding kunt gebruiken. Ik miste bijvoorbeeld een inwerkdocument, waarin staat hoe je dingen regelt, welke processen HSO hanteert en waar je informatie en spullen kunt vinden die je nodig hebt. Ik kan sommige documentatie bijvoorbeeld lastig vinden. Maar er alleen maar over klagen is natuurlijk te makkelijk. Daarom zit ik nu in het Improvement team, waarmee ik op zoek ga naar verbeterkansen voor het traineeship.”

Jouw ideale collega…
“Die is informeel, maakt er tijd voor om samen oplossingen te bedenken, helpt mij en andere collega’s en heeft de kennis en kunde om tot het beste resultaat te komen.”