Merel werkt bij HSO als functioneel consultant voor retail- en servicebedrijven en maakte bij ons een vliegende start. Een snelle ontwikkeling en uitdagende opdrachten passen uitstekend bij haar (internationale) ambities. In deze blog vertelt Merel over de inhoud van haar werk.

Merel, hoe kwam je bij HSO terecht?

“Ik heb Sinologie en MER gestudeerd en tijdens mijn hbo-afstudeerstage draaide ik mee met de implementatie van CRM. Waarbij ik vooral dacht: ‘dit kan veel beter!’ Ik merkte dat ik IT interessant vond en graag bedrijven wilde helpen om hun processen te verbeteren. Via LinkedIn kwam HSO op mijn pad. Na het eerste gesprek raakte ik direct enthousiast. Na bijna vier jaar werk ik hier nog steeds!”

En, hoe verliep je eerste tijd bij HSO?

“Ik wilde graag in de retailbranche werken, omdat ik daar veel affiniteit mee heb. Na de Masterclass draaide ik mijn eerste project bij Auping. Dat was nog ‘gewoon’ in Nederland. Daarna mocht ik meteen voor een grote klant voor een aantal maanden naar Duitsland en vervolgens naar Engeland. En dat vond ik helemaal super.”

Hoe ziet het werken op een internationaal project eruit?

“Ik werkte meestal een aantal dagen aaneengesloten op locatie in het buitenland. Dan logeerden we in een hotel. En één dag per week werkte ik dan op het Nederlandse hoofdkantoor van de klant. In Duitsland en de UK maakten we best lange dagen, om onze tijd daar zo efficiënt mogelijk te gebruiken, maar er was daarnaast gelukkig ook tijd voor sporten, eten en een drankje in de bar. ”

Merel Hummelink | Functioneel Consultant bij HSO

"De IT-wereld is nog steeds best een mannenwereld."

“Maar het past wel echt bij me. Ik heb m’n woordje meestal wel klaar. Bovendien hou ik van de no-nonsense mentaliteit en de resultaatgerichtheid die er heerst. Tegelijkertijd, als ik hulp nodig heb, staan mijn collega’s altijd voor me klaar.”

Bekijk vacatures

Wat maakt het werk op internationale projecten voor jou zo leuk?

“Bij internationale projecten komt veel extra uitdaging kijken, zoals cultuurverschillen, en de projectleiding is vaak meer op afstand. Dat betekent dat je heel zelfstandig moet kunnen werken en issues moet kunnen oplossen. Best pittig, maar je groeit daarmee wel heel snel. Ik zou het zo weer doen!”

Wat vind je belangrijk in je werk?

“Klanttevredenheid is voor mij de leidraad in alles wat ik doe. Als we een nieuw systeem implementeren, betekent dat voor medewerkers vaak dat hun werkzaamheden verschuiven, hun functie verandert. Ik vind het daarom heel belangrijk om de key users mee te nemen in het project en de veranderende processen, zodat zij uiteindelijk echt tevreden zijn.”

Tot slot, waarin wil je je nog verder ontwikkelen?

“Ik werk voor klanten in de retail- en servicebranche. Ik kies liever niet voor één sector of applicatie, want ik wil graag multi-inzetbaar zijn. Dat betekent dat ik regelmatig trainingen volg om me verder te ontwikkelen, niet alleen als consultant, maar ook daaromheen binnen HSO. Ik volg nu bijvoorbeeld een training om mijn Dynamics 365-kennis te verbreden, omdat steeds meer service-functionaliteit vanuit ERP naar CRM gaat. Dit zorgt ervoor dat ik mijn klanten hier zo goed mogelijk over kan adviseren.”

Bekijk vacatures    Meer verhalen