Als doorgewinterde Project Manager vond Marc Verbiesen een nieuwe uitdaging als Delivery Manager bij HSO Analytics. Zijn jarenlange ervaring als PM neemt hij mee bij het aansturen en verder professionaliseren van deze jonge, snelgroeiende afdeling van HSO. “We bieden nieuwe collega’s volop mogelijkheden om met ons mee te groeien en te werken aan boeiende projecten, op basis van de nieuwste Microsoft data-technologie.”

Marc, kun je wat meer vertellen over je carrière?

“Ik heb inmiddels ruim 20 jaar ervaring als Project Manager in de IT. Ik heb lange tijd bij een internationaal IT-bedrijf gewerkt, met wereldwijd tienduizenden mensen in dienst. Ik wilde me altijd blijven ontwikkelen en groeien, en heb dan ook hele verschillende en omvangrijke projecten gerund. Uiteindelijk had ik bij mijn vorige werkgever weinig groeiperspectief meer. Ik kende wat mensen bij HSO en zo kwam ik hier zeven jaar geleden terecht.

HSO was destijds nog een stuk kleiner dan nu. Iets wat ik prettig vond, omdat er weliswaar minder vastligt en geregeld is dan bij een heel groot bedrijf, maar dat betekent dat je juist meer naar je toe kunt trekken, dingen kan oppakken en verbeteren. Bij HSO ben ik in eerste instantie grotere ERP-projecten gaan draaien. Erg leuk en zeker uitdagend. Maar uiteindelijk kwam ik erachter dat megaprojecten voor mij persoonlijk niet per se groei en perspectief betekende. Toen kwam deze rol als Delivery Manager bij HSO Analytics op mijn pad en de inhoud ervan sprak me erg aan. Leuk om te weten is dat mijn allereerste project ooit een BI-project was. Dat maakt de cirkel weer mooi rond!”

Wat houdt je rol als Delivery Manager in?

HSO Analytics is de ‘start-up’ fase inmiddels ontgroeid. Dat betekent dat we het team ook anders organiseren. Waar de directeur in eerste instantie ook de operationele aansturing deed, heb ik dat nu overgenomen. Naast het operationeel leidinggeven aan het team, pak ik klantprojecten op waar meer sturing en projectleiding nodig is. Ik denk na over wie we gaan inzetten op welk project, over de ontwikkeling van de medewerkers, over de strategie enzovoort. Het leuke aan mijn rol vind ik de diversiteit, waarbij ik mijn expertise op het gebied van projectmanagement uitstekend kan toepassen.”

Wat kan HSO en het HSO Analytics team juist aan ervaren professionals bieden?

“We zien in de markt een toenemende vraag naar kennis op het gebied van data en toepassingen van data-analytics. HSO biedt een omgeving waar je met de nieuwste technologie kunt werken, we zitten heel dicht tegen Microsoft aan. En dankzij onze expertise van het hele Dynamics 365 en Microsoft cloud platform kunnen we klanten integraal adviseren en dat maakt ons onderscheidend in de markt.

HSO heeft een informele, platte cultuur waar mensen bewust voor kiezen. Het betekent wel dat je als je iets anders wilt doen of jezelf op een bepaald vlak wilt ontwikkelen, je daar pro-actief, zelf mee bezig moet zijn. En dan kan er heel veel.

Omdat we groeien is de uitdaging bij HSO en in ons team om onze professionele kracht te behouden en te versterken, mensen vrijheid en verantwoordelijkheid te geven en tegelijkertijd de risico’s die bij projecten komen kijken steeds beter te beheersen. Dus op kwaliteit sturen, checks en balances inbouwen, zonder al te bureaucratisch worden. Want dat is nu juist de kracht van onze organisatie.”

Tot slot, naar welk talent ben je op zoek?

“We zoeken mensen met kennis van, of heel veel talent voor, datawarehousing en professionals die met datavisualisatie en advanced analytics aan de slag willen. Thema’s als predictive maintenance en de data-driven organisatie spelen bij veel bedrijven. Daar doen we volop projecten in en daar kunnen we versterking bij gebruiken.”

Bekijk vacatures    Meer verhalen