Saskia van Doormalen kreeg IT met de paplepel ingegoten. De keus voor een studie technische informatie was voor haar dan ook heel logisch, al startte ze destijds met twee vrouwelijke studenten op 80 mannelijke eerstejaars. Inmiddels werkt Saskia als data scientist in het analytics team van HSO. In deze Questions (Q) en Answers (A) blog vertelt Saskia meer over haar werk en de keuze voor HSO.

Q: Saskia, vanwaar je keuze voor data analytics?

A: “Tijdens mijn Bachelor technische informatica aan de TU in Eindhoven vond ik de vakken en projecten rondom data en business analytics het leukst. Ik koos daarom voor een Master Business Information Systems. Na mijn afstuderen wist ik zeker dat ik de data- of modelleerkant op wilde en daarin trok vooral de consultancy me aan. Werken als consultant leek me veelzijdiger dan werken bij één bedrijf.”

Q: Het Analytics Team van HSO is nog een jong team. Hoe hoorde je van ons en waarom koos je uiteindelijk voor HSO?

A: “Na mijn studie koos ik voor een andere werkgever, maar daar had ik onvoldoende uitdaging. Via via hoorde ik positieve verhalen over HSO en daar mocht ik direct op gesprek komen. Bij de keuze voor een nieuwe baan vond ik de sfeer belangrijk, maar ook het type projecten dat ik zou gaan doen. HSO was tijdens de selectieprocedure open en eerlijk en daar hechtte ik veel waarde aan. Zo ging ik goed geïnformeerd aan de slag en wist ik wat ik kon verwachten.”

Q: En, hoe verliep je start bij HSO?

A: “Toen ik begon bij HSO heb ik een verkorte Masterclass doorlopen om kennis te maken met de basis van Microsoft. Vervolgens heb ik een aangepast programma gedaan dat aansloot bij het Analytics Team. Ik kreeg daarna de kans om me helemaal te verdiepen in Azure Databricks, een nieuw analyseplatform van Microsoft, waar data scientists en analisten op samenwerken. Nu ben ik bezig om praktijkcases op te zetten met Databricks en werk ik bijvoorbeeld mee aan kennissessies bij klanten en voor collega’s over data science.”

Q: En, hoe bevalt het tot nu toe en heb je bepaalde ambities?

A: “Mijn werk bij HSO bevalt heel goed. Mijn verwachtingen zijn zeker uitgekomen. Mijn collega’s zijn open, het is gezellig in het team, er is veel interesse in elkaar en je hoort er direct bij. Wat ik prettig vind, en dat merkte ik al nog voordat ik begon, is dat HSO echt meedenkt over bijvoorbeeld reisafstand, de mogelijkheid om thuis te werken en daarin best flexibel is. Als consultant ontkom je uiteraard niet aan reizen voor je werk, maar de balans is tot nu toe goed.

Wat mijn ambities betreft kan ik voorlopig nog prima vooruit bij HSO. Overigens dacht ik altijd dat ik meer de managementkant op wilde, maar ik merk dat ik mijn werk als data scientist echt super vind dus daar wil ik vooral eerst heel goed in worden.”

Q: Zou je HSO aanraden als werkplek voor startende en ervaren data analytics experts?

A: “Of HSO bij je past ligt natuurlijk vooral aan wat je zelf graag wil. Wat ik merk en wat ook goed bij mij past is dat als je een goed idee hebt dan mag je dat bij HSO realiseren. Je krijgt echt de vrijheid om je eigen ambities waar te maken. Zo is onze afdeling Analytics trouwens ook ontstaan!” Ben je ambitieus en ondernemend en wil je ook aan de slag bij het Analytics team van HSO?

Bekijk vacatures