Chris Hulsman startte na zijn studie Logistic Engineering aan de Hogeschool Windesheim als Customer Service Engineer bij HSO. Inmiddels is hij verantwoordelijk voor het functioneel beheer van verschillende applicaties bij één van de grotere klanten van HSO. Eén van de leukste dingen van zijn werk vindt hij het kijkje in de keuken bij verschillende bedrijven en de nauwe samenwerking met de klant. 

Waarom koos je voor HSO?

“Tijdens mijn studie had ik nog helemaal niet de ambitie om in de IT te werken. Ik dacht altijd dat ik een baan in de logistiek zou vinden. HSO kende ik wel, omdat mijn vader hier al lang werkt. Op basis van zijn enthousiaste verhalen besloot ik toch een keer te gaan praten.  Uiteraard moest ik net zo hard m’n best doen als andere sollicitanten, gelukkig maar. De mensen waarmee ik sprak gingen diep in op wie ik was als persoon en hierdoor kreeg ik het gevoel dat zowel mijn kwaliteiten als mijn ontwikkelpunten werden gezien. Ik koos uiteindelijk ook voor HSO omdat ik me zo breed mogelijk wil ontwikkelen en ik bij HSO een kijkje in de keuken kan nemen bij verschillende bedrijven in allerlei branches.”

Waarom heb je gekozen voor HSO?

01

Uitdagende projecten

“Bij HSO draaien we grote en complexe projecten, bij mooie klanten. Ik leg zelf de lat hoog en verwacht veel van mijn collega’s. Dan is het fijn dat anderen die lat minstens zo hoog leggen.”

02

Samenwerking

“Werken in een team bevalt me heel goed. Samen zwoegen maar ook samen de successen vieren bij het opleveren, dat geeft veel voldoening.”

03

Ontwikkeling

“Je ontwikkeling gaat bij HSO razendsnel. Niet alleen op technisch vlak, maar doordat je direct veel verantwoordelijkheid krijgt, leer je ook op het gebied van softskills heel snel. Hoe ga je bijvoorbeeld om met lastige situaties met klanten of collega’s, of met hobbels in je project.”

04

Aandacht voor mensen

“Bij HSO wordt hard gewerkt en daar staan goede voorwaarden en een goede beloning tegenover. Maar er heerst ook een cultuur waarin we naar elkaar omkijken. Er is veel oog voor de mensen in de organisatie. Dat is voor mij een belangrijke reden om hier te werken.”

Hoe is jouw eerste tijd bij HSO verlopen? Zijn je verwachtingen uitgekomen?

“Toen ik startte bij HSO Managed Services heb ik eerst een maand zelf gestudeerd. Vervolgens heb ik training gekregen en vanaf dat moment was het ‘learning on the job’! Je ontwikkeling gaat bij HSO dan ook erg snel. Dus die verwachtingen kwamen zeker uit, maar ook op het gebied van softskills heb ik in relatief korte tijd heel veel geleerd. Hoe ga je om met verwachtingen van klanten, hoe pak je het aan als iets niet kan. Daarin groei je erg snel, omdat je ook direct veel verantwoordelijkheid krijgt. Gelukkig mag je trouwens ook fouten maken.”