HSO groeit hard. Dat betekent continu kansen voor nieuwe medewerkers. Eén van deze nieuwe medewerkers is André van der Wijk, Senior CRM Consultant. We wilden alles weten over zijn start en ambities bij HSO.

Kun je iets vertellen over waarom je bent overgestapt naar HSO?

“Voor de overstap werkte ik ook als Senior CRM consultant, maar dan bij een wat kleiner bedrijf. Er werkten ongeveer 30 mensen. Ik merkte dat ik steeds meer op zoek was naar een werkomgeving met een meer gestructureerde en professionele aanpak. Een bedrijf waar de randzaken voor mij worden geregeld, zodat ik de ruimte heb om me te focussen op de dingen die er echt toe doen. Ook vind ik een goede balans tussen werk en privé belangrijk. Na een aantal gesprekken werd mij duidelijk dat HSO mij deze werkomgeving kon bieden.”

Hoe heb je de overstap ervaren?

“HSO heeft me goed geholpen met alles wat komt kijken bij het overstappen naar een andere werkgever. Eenmaal gestart hoefde ik me niet te vervelen, ik kreeg direct twee projecten. Dit is ook precies wat ik wilde: laten zien wat ik kan toevoegen en de verwachtingen waar maken. Wel met goede begeleiding en overdracht. Maar uiteindelijk moet je het natuurlijk wel zelf doen.”

En de inhoud van je werk, hoe bevalt dat?

“De projecten die ik doe zijn zeker uitdagend. Het ene project is namelijk internationaal en vooral op organisatorisch vlak een echte uitdaging. Het andere project daarentegen, is vooral erg technisch. We zijn bezig met een proces dat nog niet bestaat. Dit bouwen en ontwikkelen we samen met de klant. Juist die balans tussen de twee projecten vind ik leuk. Dat technische project is trouwens best wel een dingetje! We zijn een portal aan het maken waar duizenden mensen op gaan inloggen, CRM is hier het middelpunt van het proces. We zijn dus echt met iets bezig, dat geeft voldoening.”

Wat is jouw rol in beide projecten?

“Bij beide projecten ben ik de lead consultant. Ik vind het onwijs leuk dat ik de kans krijg om een lead rol te hebben. Hier was ik ook naar op zoek in mijn nieuwe werk. Bij HSO heb je te maken met grote projecten met meerdere teamleden, hierdoor heb je de kans om als lead aan een project mee te doen.”

Hoe bevalt HSO als organisatie en werkgever?

“De CRM projecten bij HSO zijn serieus van omvang en ik merkte direct dat hier gestructureerd wordt gewerkt. Zo heeft HSO zijn eigen projectmethodiek ontworpen om grote projecten goed te kunnen draaien. HSO heeft natuurlijk al langere tijd ervaring met grote projecten, vooral op Dynamics AX-gebied. Ik vind het een goede zaak dat deze ervaring terug te zien is bij de CRM-projecten.

Verder verwachtte en hoopte ik snel te kunnen doorgroeien naar een lead rol binnen grote projecten. Ook dit is uitgekomen, want zoals ik al zei ben ik bij beide projecten de lead consultant.

Ook geeft HSO iedere werknemer de mogelijkheid om zichzelf te blijven ontwikkelen. Of je nou junior, medior of senior bent. Nieuwe ontwikkelingen bijvoorbeeld bij Microsoft worden op de voet gevolgd. HSO is erg up to date en zorgt er door middel van pizza sessies en mini masterclasses voor dat haar medewerkers dit ook zijn. Ook lopen er bij HSO ‘senior seniors’ rond. Ik bedoel hiermee collega’s met heel veel ervaring, vooral op het gebied van soft skills. Dus wat er precies gebeurt in een project, hoe je met conflicten en of risico’s om kan gaan. Ik merk dat ik veel van deze collega’s kan leren.”

Meer over de HSO Academy

En hoe gaat het nu met de balans tussen werk en privé?

“Goed, ook hier zijn mijn verwachtingen waargemaakt. HSO biedt rust en tegelijkertijd heel veel uitdaging. Ik ben onder de indruk dat in zo’n snelle wereld met veel druk, HSO in staat is om je volledig te laten focussen op de dingen die ertoe doen. En als gevolg hiervan stress bij de medewerkers wegneemt. Hierdoor kan ik me beter ontwikkelen en is de balans tussen werk en privé ook beter afgesteld.”

Aldrik de Jongh - senior CRM consultant

Lees ook de blog van Aldrik

Aldrik de Jongh is senior managing consultant bij HSO. In deze rol bewaakt hij de voortgang en kwaliteit van klantprojecten. Daarnaast werkt hij ongeveer een dag in de week aan de verbetering van onze interne organisatie. Weten wat Aldrik precies doet? Lees hier zijn verhaal.

Bekijk de blog